Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură rapidă și aromată (la pahar) – Se prepară imediat, din 350g zmeură, 250g mascarpone, 150g iaurt, 150g pișcoturi și…
Ingrediente necesare:
- 350 g zmeură
- 250 g mascarpone
- 250 g brânză de vaci
- 150 g iaurt
- 200 g smântână pentru frișcă
- 80 g zahăr
- 1 linguriță zeamă de lime
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 20 g zahăr
- 150 g pișcoturi
- Zmeură și fulgi de ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Punem într-un bol mascarpone, brânza de vaci, iaurtul, 80g zahăr, 1 linguriță esență de vanilie și mixăm bine. Separat, mixăm smântâna spumă tare după care o încorporăm în amestecul de brânză, mixând până la omogenizare. Transferăm crema într-un poș.
Măcinăm pișcoturile și amestecăm zmeura cu 20g zahăr și 1 linguriță de vanilie. Adăugăm și zeama de lime și zdrobim cu furculița.
Umplem paharele: 1 strat de pișcoturi măcinate, un strat de cremă, un strat de zmeură. Repetăm straturile după care decorăm cu zmeură și ciocolată albă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!