Rețetă simplă, gustoasă și rapidă – Prăjitură la tavă cu mere, nucă și cacao
Ingrediente necesare:
- 3 căni făină
- 2 căni zahăr
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri pudră de cacao
- Jumătate cană nucă
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic zahăr cu scorțișoară
- 1 cană lapte
- 1 cană ulei
- 1 cană mere rase
- 3 ouă
- Gem
- 200 g ciocolată + 100 ml frișcă lichidă pentru glazură
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 250 ml.
Mod de preparare:
Amestecăm ingredientele uscate într-un bol: făina, zahărul, praful de copt, pudra de cacao, nuca măcinată, zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară.
Într-un alt bol, mixăm ouăle și adăugăm merele date prin răzătoarea mare, uleiul și laptele. Omogenizăm și încorporăm ingredientele uscate.
Transferăm compoziția într-o tavă înaltă, tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40 de minute aproximativ sau până prăjitura trece testul cu scobitoarea.
Lăsăm să se răcească după care o ungem cu un strat de gem și turnăm glazura deasupra.
Pentru glazură, topim ciocolata împreună cu frișca lichidă pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare.
Savurați cu poftă! Poftă bună!