Ingrediente pentru blat:
- 7 albușuri
- 150 g zahăr
- 7 linguri pesmet
- 7 linguri miez de nucă
- 2 picături esență de migdale
Ingrediente cremă:
- 7 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 2 linguri lapte
- 250 g unt
- esență de vanilie
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
ADVERTISEMENT
1. Pentru blat, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, esența de migdale, miezul de nucă, pesmetul și amestecăm foarte bine. Turnăm compoziția în 2 tăvi acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.
2. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, laptele și punem compoziția la încălzit, pe baie de aburi. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și adăugăm untul.
3. Tapetăm o foaie cu crema obținută și acoperim cu a 2-a foaie de blat.
La final, decorăm cu miez de nucă.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!