Amestecul de mai jos este și un îngrășământ pentru fertilizarea foliară, care are capacitatea de a prelungi perioada de rodire și de a hrăni legumele cu micro și macroelementele necesare.
Folosiți această soluție imediat ce observați primele semne ale îmbolnăvirii sau dacă castraveții încetinesc în dezvoltare.
Castraveții cultivați în câmp deschis sunt mult mai frecvent afectați de diverse boli și dăunători, întrucât condițiile de creștere precum iluminarea, umiditatea și temperatura nu pot fi influențate.
Când vremea caldă este înlocuită brusc de vremea rece cu ploi frecvente sau când castravetele dă primele semne de boală pe suprafața frunzelor, această soluție vă poate salva.
De ce aveți nevoie?
1 L apă fierbinte
9 L apă stătută, de 25-30 grade Celsius
2 linguri uree
2 grame acid boric
2 grame sulfat de cupru
3 grame permanganat de potasiu
Ce trebuie să faceți?
Într-un recipient cu pulverizator, turnați 8 L de apă.
Într-un borcan de 1 L cu apă, amestecați toate componentele, în afară de acidul boric, și transferați lichidul în pulverizator.
Dizolvați și acidul boric într-un litru de apă fierbinte după care turnați și acest amestec în pulverizator.
Culegeți toți castraveții care au atins mărimea potrivită, fiindcă următoarea recoltare se va face abia peste 5 zile după prelucrare.
Stropiți culturile dimineața devreme sau seara pe timp de vând sau fără soare, fiindcă soluția trebuie să fie absorbită de frunze și nu uscată de soare.
Dacă frunzele prezintă semne de boală, atunci se vor efectua 3 astfel de prelucrări, la interval de 8-10 zile.
Ureea este un îngrășământ cu azot, care are rolul de a provoca creșterea și dezvoltarea activă a masei vegetale.
Datorită acidului boric, se vor lega multe legume pe lăstări.
Sulfatul de cupru este un fungicid care se folosește împotriva diverselor boli fungice, cum ar mana.
Această soluție nu dar stopează răspândirea bolilor fungice, dar și hrănește plantele de castravete cu elemente nutritive importante, astfel prelungind perioada de rodire.
Spor la grădinărit!