Rețetă pas cu pas, cu imagini – O prăjitură cremoasă și delicioasă, merită încercată – Prăjitură de casă cu iaurt, prune uscate și cacao
Ingrediente necesare:
- 3 gălbenușuri (50 g)
- 170 g făină
- 30 g pudră de cacao
- 80 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 20 g nuci
- Jumătate linguriță praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 3 albușuri (100 g)
- 30 g amidon
- 1 praf de sare, vanilie
- 140 g zahăr
- 150 g prune uscate
- 400 g iaurt (sau smântână)
Pentru această rețetă toate ingredientele trebuie să fie reci. Tava folosită are 23×23 cm.
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu praful de copt și pudra de cacao. Cernem amestecul într-un bol, adăugăm 1 praf de sare și zahărul pudră. Amestecăm, încorporăm nuca măcinată după care adăugăm bucățelele de unt și amestecăm cu mâinile până obținem un aluat sfărâmicios.
Transferăm un sfert din acest amestec într-un bol mai mic și punem deoparte. În amestecul rămas punem gălbenușurile și începem să amestecăm cu o lingură după care frământăm cu mâna până obținem un aluat omogen, neted și moale.
Presărăm un pic de făină pe aluat, îl transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt și formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider.
Pentru umplutură, punem prunele în blender. Adăugăm un sfert din cantitatea de iaurt și omogenizăm. Transferăm compoziția într-un bol, adăugăm iaurtul rămas, amidonul și omogenizăm.
Mixăm albușurile împreună cu un praf de sare timp de 1 minut. Adăugăm vanilia și, mixând continuu, încorporăm treptat zahărul. Încorporăm spuma treptat în compoziția cu prune, amestecând ușor până la omogenizare.
Întindem compoziția peste blatul din tavă, presărăm aluatul sfărâmicios rămas deasupra și dăm la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!