kiloCalorii
marți, septembrie 26, 2023
kiloCalorii
No Result
View All Result

Prăjitură de casă cu blat moale, cremă de brânză și spumă de albușuri – Rețetă pas cu pas

Prăjitură de casă cu blat moale, cremă de brânză și spumă de albușuri – Rețetă pas cu pas

Rețetă pas cu pas – Prăjitură de casă cu blat moale, cremă de brânză și spumă de albușuri

Ingrediente necesare pentru aluat (tavă de 37*25 cm):

  • 300 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 150 g unt
  • 1 gălbenuș de ou
  • 10 g praf de copt
  • 2 linguri smântână

Ingrediente necesare pentru crema cu brânză:

ADVERTISEMENT
  • 1 kg brânză de vaci
  • 250 g zahăr
  • 3 gălbenușuri
  • 2 linguri smântână
  • 10 g zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru bezea:

  • 2 albușuri
  • 280 g zahăr
  • 50 ml apă

Alte ingrediente necesare:

  • Gem de caise

Mod de preparare:

Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Adăugăm zahărul pudră, praful de copt, untul și amestecăm până obținem un aluat sfărâmicios. Încorporăm și gălbenușul, smântâna și punem aluatul omogen la frigider până pregătim crema de brânză.

Pentru crema cu brânză, punem brânza într-un bol. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat, gălbenușurile, smântâna și mixăm cu mixerul vertical până obținem o consistență cremoasă.

Transferăm aluatul pe suprafața de lucru și îl întindem la mărimea tăvii. Transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem timp de 15 minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Scoatem tava din cuptor, întindem crema cu brânză în tavă și mai coacem pentru încă 25 de minute. Între timp, pregătim bezeaua.

Pregătim un sirop din apă și 200 g de zahăr. Fierbem până obținem un sirop dens, fără să amestecăm. Într-un bol, mixăm albușurile spumă tare, adăugând treptat și zahărul rămas. Mixând continuu, adăugăm siropul treptat. Mixăm până bezeaua se răcorește și se întărește.

Notă: dacă siropul nu a fost lăsat suficient la fiert și nu bezeaua nu se întărește, punem bolul pe baie de aburi și continuăm să mixăm albușurile. Transferăm bezeaua într-un poș și decorăm prăjitura, după cum se vede în imaginea de mai jos.

Dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 20 de minute, de data asta la doar 80 de grade. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească și umplem spațiile libere dintre spumă cu gem de caise.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Ulei de măsline și suc de lămâie – Remediul natural care curăță ficatul dintr-o înghițitură
Rețete

Ulei de măsline și suc de lămâie – Remediul natural care curăță ficatul dintr-o înghițitură

Ceapă la cuptor în loc de medicamente – Iată cum se coace corect ceapa la cuptor
Rețete

Ceapă la cuptor în loc de medicamente – Iată cum se coace corect ceapa la cuptor

Amestecul de lămâie și bicarbonat de sodiu – Cea mai puternică combinație, în unele situații salvează viața
Rețete

Amestecul de lămâie și bicarbonat de sodiu – Cea mai puternică combinație, în unele situații salvează viața

Uită de cafea, spune medicul Vlad Ciurea – Ce trebuie să bei dimineaţa pentru o zi bună, organismul îţi va mulţumi
Rețete

Uită de cafea, spune medicul Vlad Ciurea – Ce trebuie să bei dimineaţa pentru o zi bună, organismul îţi va mulţumi

Coaja de lămâie este benefică împotriva durerilor articulare – Cum se folosește pentru eficiență maximă
Rețete

Coaja de lămâie este benefică împotriva durerilor articulare – Cum se folosește pentru eficiență maximă

Dieta japonezului care a luat premiul Nobel – A descoperit un principiu care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară
Rețete

Dieta japonezului care a luat premiul Nobel – A descoperit un principiu care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară

Next Post
Tort de casă rapid, aromat și delicios – Blat cu mac, cremă ușoară cu ciocolată albă și jeleu de portocale

Tort de casă rapid, aromat și delicios – Blat cu mac, cremă ușoară cu ciocolată albă și jeleu de portocale

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Perișoare în sos de smântână și mărar – Un prânz extraordinar de gustos, cu o aromă deosebită
Rețete

Perișoare în sos de smântână și mărar – Un prânz extraordinar de gustos, cu o aromă deosebită

16 Alimente care îți protejează Inima – Ce trebuie să mănânci dacă ai Boli Cardiovasculare
Rețete

16 Alimente care îți protejează Inima – Ce trebuie să mănânci dacă ai Boli Cardiovasculare

Borșul – Leac românesc pentru toate bolile de ficat și de plămâni, pentru hipertensiune și anemie
Rețete

Borșul – Leac românesc pentru toate bolile de ficat și de plămâni, pentru hipertensiune și anemie

Cel mai simplu mod de a curăța covoarele – Nu mai trebuie să le duci la spălătorie
Rețete

Cel mai simplu mod de a curăța covoarele – Nu mai trebuie să le duci la spălătorie

Cel mai bun remediu pentru tuse cronică și bronșită – Miere cu frunze de varză
Rețete

Cel mai bun remediu pentru tuse cronică și bronșită – Miere cu frunze de varză

Nu lăsa pe mâine – Ce analize trebuie să faci după 40 ani pentru a evita cele mai întâlnite boli și afecțiuni
Rețete

Nu lăsa pe mâine – Ce analize trebuie să faci după 40 ani pentru a evita cele mai întâlnite boli și afecțiuni

  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Prima pagină

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate