Prăjitură delicioasă care se prepară simplu, fără coacere – Desert cu banane și ciocolată
Ingrediente necesare:
- 150 g biscuiți – la alegere
- 500 ml lapte
- 2 banane (sau puteți folosi alte fructe)
- 60 g zahăr
- 60 g amidon de porumb
- 14 g pudră de cacao amară
- 40 g unt
- 80 g ciocolată (bucăți)
Mod de preparare:
Tapetăm o tigaie de 20 cm diametru și 6 cm înălțime (sau orice formă de copt) cu 2 straturi de folie alimentară. La bază așezăm rondelele groase de banane.
Turnăm laptele într-o cratiță mică. Adăugăm zahărul, amidonul, pudra de cacao cernută și amestecăm cu un tel. Punem pe foc mediu și amestecăm continuu timp de 3-4 minute, până compoziția devine densă.
Adăugăm acum și untul și bucățelele de ciocolată. Amestecăm bine, până la omogenizare. Turnăm crema astfel obținută peste banane. Peste cremă repartizăm uniform biscuiții, adâncindu-i ușor.
Lăsăm prăjitura să se răcească, o acoperim cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 1-2 ore. Ulterior, o răsturnăm pe un platou de servire și o decorăm după gust. Noi am folosit migdale mărunțite pentru decor.
Savurați cu poftă! Poftă bună!