Rețetă explicată pas cu pas, în detaliu, cu imagini – Prăjitură bogată în nucă și ciocolată – Prăjitură de casă cremoasă și delicioasă – Rețetă rapidă și aromată
Ingrediente necesare pentru blat (folosim o tavă de 20*30 cm):
- 220 g făină
- 120 g zahăr
- 150 g unt
- 3 gălbenușuri
- 1 praf de sare
- Jumătate plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 200 g nucă măcinată
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 plic budincă de ciocolată
- 100 g ciocolată (bucățele mici sau rasă)
- Jumătate plic praf de copt
- 200 g smântânăv
- 1 fiolă esență de rom
- 3 albușuri
- 150 g zahăr
- 1 praf de sare
- 4 linguri gem de caise
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 ml lapte
- 1 plic budincă de vanilie
- 3 linguri zahăr
- 150 g unt moale
Mod de preparare:
Pentru blat, punem gălbenușurile într-un bol. Adăugăm zahărul, untul moale, sarea și mixăm bine, până obținem o compoziție spumoasă. Încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt, omogenizând bine.
Frământăm aluatul după care îl transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt și, cu mâinile, formăm un blat uniform. Ungem blatul cu un strat de gem de caise.
Pentru umplutură, punem nuca într-un bol. Adăugăm praful de budincă, pudra de cacao, ciocolata, praful de copt și amestecăm. Adăugăm și esența de rom și smântâna și omogenizăm.
Separat, mixăm albușurile spumă tare, adăugând treptat și zahărul. În această spumă adăugăm compoziția de nucă și ciocolată și mixăm până la omogenizare. Transferăm umplutura astfel obținută peste blatul din tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute.
Pentru cremă, turnăm laptele într-un vas. Adăugăm praful de budincă, zahărul și omogenizăm. Punem vasul pe foc și fierbem compoziția până se îngroașă. După ce se răcește și devine doar călduță, adăugăm untul moale și mixăm până obținem o cremă omogenă. Întindem crema peste stratul de umplutură.
Decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!