Prăjitură cu nucă și cremă de vanilie – Se prepară din 500g aluat foietaj, 6 ouă, 250g unt, 300g zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 500 g aluat foietaj
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 150 g zahăr tos
- 180 g nucă măcinată
- 60 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 plic budincă de vanilie
- 500 ml lapte
- 150 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 g unt
Mod de preparare:
Tăiem aluatul în două și întindem fiecare bucată la mărimea tăvii. Le dăm la cuptor și le coacem la 200 de grade până devin aurii.
Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Adăugăm făina cernută și amestecată cu nuca și cu praful de copt. Ungem tava cu unt și o tapetăm cu făină după care transferăm compoziția în ea.
Coacem blatul la foc mediu până trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu zahărul tos și cel vanilat. Treptat încorporăm și laptele, amestecând continuu. Punem pe foc mediu și amestecăm până budinca se îngroașă după care o lăsăm să se răcească. Separat, mixăm spumă untul după care încorporăm și budinca răcită.
Asamblare: foaie, jumătate din cremă, blat cu nucă, crema rămasă, foaie, zahăr pudră.
Dăm prăjitura la rece peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!