Rețetă rapidă, fără coacere – Desert delicios, super cremos care pur și simplu se topește în gură
Ingrediente necesare pentru stratul 1:
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr tos
- 100 g griș
Ingrediente necesare pentru stratul 2:
- 500 ml lapte
- 5 linguri zahăr tos
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 80 g unt
- 80 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru stratul 3:
- 250 ml frișcă lichidă
- 150 g ciocolată
Mod de preparare:
Pentru stratul 1, amestecăm laptele cu zahărul și cu grișul. Fierbem până compoziția se îngroașă. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o lăsăm să se răcească.
Pentru stratul 2, amestecăm laptele cu zahărul și cu pudra de budincă. Punem pe foc și fierbem până se îngroașă. Luăm budinca de pe foc, îi acoperim suprafața cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
Mixăm spumă frișca lichidă și, separat, mixăm și untul spumă. Încorporăm cele două ingrediente în budinca de vanilie. Întindem peste stratul 1.
Pentru stratul 3, încălzim frișca lichidă și o amestecăm cu bucățelele de ciocolată, până la omogenizare. Turnăm amestecul peste stratul 2. Lăsăm să se răcească după care dăm desertul la frigider peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!