Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură fără coacere (cu smântână, biscuiți și cacao) – Rețetă rapidă și ușoară
Ingrediente:
- 700-800 grame de smântână
- 200 grame de zahăr
- 100 grame de biscuiți
- zahăr vanilat
- cacao pudră
- gelatină
Mod de preparare:
- Dizolvăm gelatina într-un pahar cu apă călduță, amestecăm bine și lăsăm să se răcească.
- Într-un bol adânc adăugăm smântâna, zahărul și un plic de zahăr vanilat. Amestecăm bine cu un tel sau cu mixerul. Adăugăm gelatina și amestecăm continuu…
3. Într-o vas yena din sticlă adăugăm biscuții, la fundul vasului.
4. Împărțim compoziția de smântână în două parți egale. În una dintre jumătăți adăugăm două linguri cu vârf de cacao pudră și amestecăm bine cu mixerul…
5. Turnăm în vasul cu biscuiți un strat din compoziția de smântână fără cacao, apoi unul din compoziția cu cacao, alternând straturile.
6. După ce am terminat de adăugat ambele compoziții, punem tortul la frigider timp de minim 3 ore…
7. Scoatem tortul din frigider și pudră cu cacao. Este gata!