În acest articol vom vorbi despre alimentele recomandate femeilor care vor să slăbească. Mâncând sănătos și arzând mai multe calorii decât consumi, vei reuși să pierzi kilogramele în plus, vei avea mai puține probleme de sănătate și un nivel mai ridicat de energie.
Să vedem cele mai bune 18 alimente care ard grăsimea de pe corp…
1. Citricele
Citricele (portocale, grepfrut, lămâie) pot preveni bolile de inimă, diabetul și bolile de ficat asociate cu obezitatea.
2. Nucile
Nucile potolesc foamea și mențin senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.
3. Popcornul
Popcornul conține cantități mari de polifenoli, care sunt legați de numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea digestiei și circulației sanguine. Este o gustare sănătoasă care te ajută să pierzi kilogramele în plus, dar cu o condiție: să nu adaugi sare, unt sau ulei.
4. Fructele de pădure
Creșterea consumului zilnic de fructe de pădure (afinele, căpșuni) te poate ajuta să pierzi în greutate pe termen lung. Conțin cantități mari de flavonoizi care susțin pierderea kilogramelor în plus.
5. Cerealele integrale
Persoanele care consumă trei sau mai multe porții zilnice de cereale integrale, cum ar fi ovăzul, au cu 10% mai puțină grăsime abdominală decât persoanele care consumă aceeași cantitate de carbohidrați albi. Explicația? Cerealele integrale au un conținut mai mare de fibre și mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp.
6. Avocado
Avocado este bogat în numeroase substanțe nutritive precum fibre, grăsimi sănătoase, vitamine E și C, acid folic, magneziu, cupru și potasiu. Este un aliat de încredere în lupta cu kilogramele în plus.
7. Ardeiul iute Cayenne
Ardeiul iute susține corpul în transformarea alimentelor în energie, accelerând și pierderea grăsimii abdominale.
8. Somonul
Somonul ajută organismul să transforme celulele grase în celule care ard grăsimile și susține dezvoltarea musculaturii dacă este asociat cu exerciții fizice regulate. Conține grăsimi bune (Omega-3, de exemplu) care ajută corpul să ardă mai multe grăsimi.
9. Scorțișoara
Scorțișoara are capacitatea de a activa termogeneza: un proces metabolic care ajută la producerea de căldură și la arderea caloriilor.
10. Merele și perele
În cadrul unui studiu din 2003, participanților li s-a cerut să mănânce mere, pere sau biscuiți cu ovăz de trei ori pe zi. După 12 săptămâni, grupul care a avut un supliment de fructe a pierdut mai mult în greutate și a avut o scădere mai mare a glicemiei decât grupul care a mâncat biscuiți cu ovăz.
11. Carnea de pui
Creșterea aportului de proteine din dietă reduce grăsimea corporală totală și grăsimea abdominală și ajută la creșterea masei musculare slabe și a cheltuielilor energetice ale corpului în perioadele de menținere și pierdere în greutate.
12. Spanacul
Consumul a trei căni de spanac pe săptămână poate accelera pierderea în greutate cu 10%. Spanacul conține mult acid lipoic, o substanță care împiedică zahărul să pătrundă în celulele sanguine. Astfel, zahărul este folosit pentru energie și nu este stomac ca grăsime.
13. Proteina din zer
Suplimentele cu proteină din zer ajută procesul de pierdere în greutate și dezvoltarea masei musculare. În cadrul unui studiu din SUA, subiecții care au luat Prolibra (supliment cu proteină din zer) au pierdut 6,1% din masa lor de grăsime corporală.
14. Ouăle
Creșterea aportul de proteine la micul dejun poate accelera metabolismul și poate menține senzația de sațietate pentru mai mult timp (se recomandă 25 grame). Ouăle sunt o soluție foarte eficientă, gustoasă și versatilă.
15. Laptele
În cadrul unui studiu din 2007, un grup de participanți a băut lapte obișnuit, iar celălalt grup a băut lapte de soia. La finalul studiului. grupul care a băut lapte obișnuit a avut cu 40% mai multă masă musculară decât celălalt grup. Masa musculară este importantă deoarece ajută la arderea grăsimilor.
16. Fasolea
Creșterea aportului de fasole îmbunătățește controlul glicemiei și reduce riscul de boli de inimă la pacienții cu diabet de tip 2. Fasolea conține proteine vegetale bune mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp.
17. Cartofii dulci mov
Cartofii dulci sunt bogati in amidon rezistent care ajută la reducerea riscului de obezitate.
18. Muștarul
Muștarul poate crește arderile calorice cu 20% și nu conține calorii.
Ca bonus, să vedem 3 alimente pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să scapi de kilogramele în plus…
1. Băuturile carbogazoase
Aceste tipuri de băuturi sunt pline de calorii goale și pot duce la creșterea în greutate, la diabet de tip 2, boli de inimă, gută etc.
2. Mâncarea tip fast-food
Produsele tip fast-food abundă în calorii, carbohidrați, grăsimi trans și zahăr, și pot duce la creșterea în greutate, obezitate și probleme respiratorii și cardiace. Majoritatea produselor fast-food sunt, de asemenea, încărcate cu carbohidrați, zahăr și grăsimi trans. Mai mult, conțin și sodiu, care poate crește tensiunea arterială și poate pune presiune asupra sistemului cardiovascular.
3. Alcoolul
Alcoolul este plin de calorii goale și oprește arderea grăsimilor, promovează senzația de foame. În afară de faptul că poate duce la creșterea în greutate, alcoolul poate cauza și rezistență la insulină, boli de ficat tensiune arterială ridicată etc.