Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Gogoși de casă moi și pufoase, cu gem – Gogoșele fine, fragede și aromate, gata imediat
Ingrediente necesare:
- 50 ml lapte cald
- 20 g zahăr
- 40 g drojdie proaspătă
- 500 g făină
- 5 gălbenușuri
- 50 g zahăr pudră
- 60 g unt topit
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 lingură esență de rom
- 200 ml lapte
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia și 20 g zahăr în 50 ml lapte cald. Lăsăm deoparte timp de 5 minute, ca să se activeze drojdia.
Cernem făina într-un bol. Adăugăm și restul ingredientelor necesare, împreună cu amestecul de drojdie și frământăm un aluat omogen și neted. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit pentru 1 oră, la loc cald.
După dospire, întindem aluatul (pe suprafața de lucru presărată cu făină) la o grosime de 1 cm. Decupăm gogoșelele cu o formă rotundă sau cu un pahar. Le acoperim cu prosopul și le lăsăm la dospit pentru 30 de minute. După dospire, facem câte o adâncitură în mijlocul fiecăreia, cu degetul.
Ulterior, le prăjim în baie de ulei încins: timp de 1 minut sub capac după care le întoarcem și le prăjim și pe cealaltă parte dar fără capac. Le scoatem pe prosoape de hârtie.
Le pudrăm cu zahăr pudră și le umplem cu gemul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!