O prăjitură foarte foarte bună, ușor de făcut și ușor de ținut minte – sunt cantități egale de ingrediente pentru blat…
Ingrediente pentru blat:
- 5 ouă
- 15 linguri de zahăr
- 15 linguri de ulei
- 15 linguri de lapte
- 15 linguri de făină
- 1 lingură cu vârf de cacao
- 3/4 dintr-un plic de praf de copt
- 1 vanilie
Ingrediente pentru umplutură:
- 700g brânză de vaci
- 7 linguri de zahăr
- 3 ouă
- 3 linguri rase de făină
- 2 linguri de griș
- 1/4 plic praf de copt
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
Se bat ouăle întregi cu mixerul și se adaugă treptat zahărul, apoi uleiul, amestecând continuu…
Adăugăm și laptele, alternând cu făina, apoi cacao… Se amestecă bine…
Se pasează brânza cu furculița și se amestecă bine cu toate ingredientele…
Într-o tavă de prăjitură, unsă și tapetată cu făină, se pune jumătate din compoziția de blat, apoi compoziția cu brânză, pe care o așezăm și o întindem ușor cu lingura…
Am pus jumătate din compoziția de brânză pregătită…
… în cealaltă jumătate am pus stafide… eu am făcut prăjitura jumătate cu brânză și stafide și jumătate doar cu brânză simplă…
Peste umplutura cu brânză se răstoarnă și restul compoziției de blat și se dă la cuptor cam 40 minute…
Cand e gata, se întoarce pe un platou și se porționează…
Este delicioasă și caldă, și rece…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal