Prăjitură cu blat pufos și cremă stracciatella – Se prepară din 5 ouă, 160g făină, 130 g zahăr, 500 ml frișcă lichidă, 100g ciocolată și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 ouă
- 130 g zahăr tos
- 5 linguri ulei
- 160 g făină
- 2 linguri pudră de cacao
- Gem pentru a unge blatul
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 ml frișcă lichidă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 300 g iaurt natural
- 100 g ciocolată
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat și zahărul.
Separat, mixăm și gălbenușurile după care omogenizăm cele două compoziții. Încorporăm uleiul după care încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 38*25 cm, transferăm compoziția în ea. Coacem blatul timp de 25 de minute aproximativ, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. După ce blatul se răcește, îl ungem cu un strat de gem.
Pentru cremă, mixăm spumă tare frișca împreună cu zahărul vanilat. La nevoie, putem adăuga și un plic de întăritor frișcă. Încorporăm iaurtul și ciocolata rasă. Întindem crema peste blat și decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!