Prăjitură cu blat pufos, banane și cremă fină de ciocolată – Se prepară din 6 ouă, 150g făină, 150g unt și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 6 ouă
- 150 g zahăr tos
- 150 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- Zeama de la 1 portocală
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 l lapte
- 10 linguri zahăr tos
- 3 plicuri budincă de ciocolată
- 150 g unt
- 150 g ciocolată neagră
+
- 3 banane
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Adăugăm și vanilia și făina și omogenizăm. Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem blatul timp de 20-25 de minute. După coacere, stropim blatul fierbinte cu zeama de portocală după care lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, amestecăm 200 ml de lapte cu praful de budincă. Punem laptele rămas la fiert, împreună cu zahărul. Adăugăm amestecul de budincă și fierbem până se îngroașă.
Adăugăm în budinca fierbinte bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm și untul și amestecăm până se topește complet.
După ce se topește și untul, luăm crema de pe foc. Punem rondelele de banane peste blat, turnăm crema și lăsăm să se răcească.
Savurați cu poftă! Poftă bună!