Un salam de biscuiți mult mai cremos și fără rom… Predomină aroma de banane și vanilie… Are o compoziție fină și cremoasă, fructată…
Îl putem face ruladă și servi felii sau, dacă este puțin mai moale compoziția, putem umple cu ea foi de napolitană… În ambele cazuri, veți savura un desert deosebit de delicios…
Ingrediente necesare:
- 600 grame biscuiți
- 250 grame unt
- 4 banane bine coapte
- 200 grame mix de fructe uscate
- 4 linguri de cacao
- 200 grame nuci
- 150-200 grame zahăr pudră
- esență de vanilie
Mod de preparare:
Pentru început, măcinăm și zdrobim biscuiții… Facem bananele piure și le adăugăm la biscuiți… Adăugăm zahărul, cacao, fructele uscate și untul la temperatura camerei…
Tocăm nucile grosier și le prăjim ușor într-o tavă… După ce s-au răcit, le adăugăm în compoziție… Adăugăm și esența de vanilie și omogenizăm totul bine…
Pe o folie alimentară, pudrată cu zahăr pudră (sau cu fulgi de cocos), punem amestecul obținut. Cu ajutorul foliei, formăm rulada…
Strângem capetele și dăm la frigider pentru câteva ore bune sau de seara până a doua zi dimineața…
Tăiem felii și servim alături de o cafea bună 🙂
Savurați cu drag! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord, de la dna. Margareta Cismasiu.