Prăjitură cu smântână, caramel, frișcă și nucă – Prăjitură cremoasă și aromată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 ouă
- 250 g zahăr tos
- 250 g făină
- 50 ml ulei
- 50 ml apă caldă
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 lingură pudră de cacao
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru budincă:
- 800 ml lapte
- 2 plicuri budincă cu gust de caramel
- 6 linguri zahăr tos
Ingrediente necesare pentru stratul cu smântână și frișcă:
- 500 ml smântână
- 250 ml frișcă lichidă
- 2-3 linguri zahăr pudră
- 12 g gelatină pudră
Alte ingrediente necesare:
- Nucă tocată mărunt
- Ciocolată neagră rasă
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul. Încorporăm apa și uleiul. După omogenizare încorporăm și făina amestecată cu praful de copt.
Cu o spatulă, încorporăm cu grijă albușurile bătute spumă tare împreună cu un praf de sare. Împărțim compoziția în două și amestecăm o parte cu pudra de cacao.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă. Transferăm compoziția simplă în tava pregătită, uniformizăm și turnăm încep compoziția cu cacao.
Pregătim budinca din ingredientele necesare și o turnăm în tavă și amestecăm cele 3 compoziții cu o furculiță, așa cum se vede în imagine.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute. După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească.
Pentru cremă, turnăm 50 ml de frișcă lichidă într-o cratiță. Adăugăm gelatina și punem pe foc mic. Încălzim până gelatina se dizolvă, fără să fierbem amestecul.
Mixăm spumă frișca lichidă rămasă. Punem 2 linguri de smântână în amestecul de gelatină și omogenizăm bine.
Turnăm amestecul de gelatină în smântâna rămasă, amestecăm după care încorporăm și frișca bătută. Lucrăm cu un mixer, până obținem o consistență cremoasă și omogenă.
Întindem crema peste prăjitura rece și uniformizăm.
Prăjim nuca într-o tigaie uscată, bine încinsă. Decorăm prăjitura cu nucă și ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!