Ingrediente necesare pentru blat:
200 g făină
100 g unt ( cu 80% grăsime )
100 g zahăr
3 ouă
3 linguri pudră de cacao
5 g praf de copt
70 ml lapte
Ingrediente necesare pentru crema de cocos:
300 ml lapte
100 g zahăr
80 g unt ( cu 80% grăsime )
3 linguri griș
150 g nucă de cocos
Ingrediente necesare pentru glazură:
100 ml frișcă lichidă
250 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare:
Începem cu blatul de cacao: frecăm untul la temperatura camerei cu zahărul până începe să se formeze o spumă. Adăugăm laptele la temperatura camerei, ouăle și amestecăm foarte bine, cu ajutorul unui tel.
Separat, cernem făina, pudra de cacao și praful de copt într-un bol, amestecăm apoi punem treptat peste compoziția cu lapte, amestecând continuu.
Turnăm amestecul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, nivelăm și coacem blatul timp de 20-25 minute, la 180 de grade Celsius.
Lăsăm blatul să se răcească în tavă și pregătim crema de cocos…
Punem pe foc mediu o oală antiaderentă cu lapte, zahăr, unt la temperatura camerei și griș.
Amestecăm foarte bine și când vedem că laptele începe să se încălzească, punem și nuca de cocos, amestecăm și continuăm să fierbem crema pentru încă 5 minute, amestecând continuu.
Când crema e gata, o și întindem uniform peste blat.
Pentru glazură: punem bucățelele de ciocolată și frișca lichidă într-un bol. Punem bolul la bain-marie și amestecăm continuu până se topește de tot ciocolata, apoi lăsăm glazura să se răcească timp de 10 minute.
Turnăm într-un strat uniform glazura peste cremă, apoi băgăm prăjitura la frigider pentru jumătate de oră.
Când porționăm prăjitura, folosim un cuțit umed pentru a evita întinderea glazurii peste crema de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Sursă rețetă: gospodarski.hr/kolaci/bounty-kolac/