Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Mâncărică gustoasă și sățioasă (pentru prânz sau cină) – Se prepară din 3 cartofi, 500g carne tocată, 1 ceapă, 280g cașcaval și…
Ingrediente necesare:
- 3 cartofi
- 500 g carne tocată
- 1 ceapă
- 280 g cașcaval
- 1 lingură ulei
- 3 linguri maioneză
- 2 linguri apă
- Sare și piper cu usturoi, după gust
- 1 linguriță boia de ardei dulce
Pentru această rețetă am folosi o tavă de 17*26 cm
Mod de preparare:
Curățăm, spălăm și tăiem cartofii în semiluni subțiri. Îi punem într-un bol mare, adăugăm sare, piper cu usturoi, 1 lingură de ulei și amestecăm foarte bine.
Curățăm ceapa, o tăiem în cubulețe. Dăm jumătate din cantitatea de cașcaval prin răzătoarea mare. Punem ceapa și cașcavalul ras într-un bol. Adăugăm sare, piper cu usturoi, maioneza, apa și amestecăm foarte bine.
Într-un alt bol, amestecăm carnea tocată cu sare, piper cu usturoi și boia de arde dulce.
Punem cartofii în tava unsă cu ulei. Modelăm niște „turte” din carnea tocată și le punem peste stratul de cartofi. Unim „turtele”, formând un strat continuu și uniform de carne.
Peste stratul de carne punem compoziția de ceapă și cașcaval șu uniformizăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 35-40 de minute.
Scoatem tava din cuptor, presărăm cașcavalul rămas (ras) deasupra și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 15 minute, de data asta la doar 180 de grade.
Savurați cu poftă! Poftă bună!