Rețetă rapidă, cu imagini – Idee perfectă pentru prânz sau cină – Aveți nevoie de 700g cartofi, 200g cașcaval și…
Ingrediente necesare:
- 700 g cartofi
- Sare, pătrunjel
- 100 g cașcaval ras
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 100 g cașcaval felii
- 100 g șuncă
Alte ingrediente necesare:
- 2 ouă
- Pesmet
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Curățăm și tăiem cartofii în cuburi și îi fierbem în apă cu sare. Scurgem bine apa, pisăm cartofii și îi amestecăm cu pătrunjelul tocat mărunt. Lăsăm amestecul să se răcească complet după care încorporăm și cașcavalul ras și punem și un pic de piper negru măcinat.
Tăiem cașcavalul și șunca în bucăți potrivite. Spargem ouăle într-un bol și le omogenizăm cu furculița. Punem pesmetul într-o farfurie.
Formăm chiftele din compoziția de cartofi, umplându-le cu câte 2 felii de cașcaval și de șuncă. Trecem chiftelele prin ouă și prin pesmet.
Le prăjim în ulei încins până se rumenesc frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!