Rețetă rapidă, cu imagini – Plăcintă de cartofi la tigaie – Gustoasă și sățioasă, merită încercată
Ingrdiente necesare:
- 1 kg cartofi
- Sare, fulgi de chili, oregano, piper
- 50 g parmezan ras
- 2 linguri făină
- Ulei de măsline
- 100 g cașcaval
Mod de preparare:
Curățăm cartofii, îi tăiem rondele subțiri și îi punem într-un bol. Îi acoperim cu apa rece, amestecăm bine după care scurgem bine apa. Condimentăm cartofii cu sare, fulgi de chili, oregano și piper. Adăugăm și parmezanul, făina și amestecăm foarte bine.
Transferăm jumătate din cantitatea de cartof într-o tigaie cu ulei de măsline. Punem deasupra bucățele de cașcaval, un pic de piper, acoperim cu cartofii rămași și gătim sub capac timp de 30 de minute, pe foc mic.
Scurgem uleiul din tigaie și transferăm plăcinta pe o farfurie, întocând-o pe partea cealaltă. Punem uleiul înapoi în tigaie, punem și plăcinta înapoi și punem tigaia pe foc pentru încă 5-10 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!