Ingrediente necesare pentru aluat:
90 g făină
90 g zahăr
3 ouă
Ingrediente necesare pentru umplutură:
300 g smântână
3 linguri zahăr
Pentru decor: Zahăr pudră, după gust
Mod de preparare:
Începem să batem zahărul și ouăle cu mixerul până obținem o textură voluminoasă, apoi cernem făina și amestecăm compoziția cu o spatulă de silicon.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, întindem compoziția uniform și coacem în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, în jur de 10-12 minute, până blatul trece testul cu scobitoarea.
Pregătim un prosop curat și umed de bucătărie, așezăm o bucată de hârtie de copt pe ea, apoi răsturnăm blatul fierbinte peste hârtie, îndepărtăm hârtia inițială de copt, apoi rulăm blatul cu tot cu prosop.
Lăsăm să se răcească, cam 40 de minute, timp în care putem pregăti și umplutura.
Amestecăm zahărul și smântâna, până se dizolvă de tot zahărul.
Derulăm apoi blatul, întindem uniform crema de smântână peste el, lăsând o margine lungă fără cremă.
Rulăm blatul și băgăm la frigider 2 ore, apoi presărăm cu zahăr pudră și servim!
Putem folosi și alte umpluturi sau creme, de exemplu cremă de ciocolată sau de vanilie, gemul preferat, frișcă bătută etc.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!