Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Pandișpan de casă cu lămâie (moale și pufos, fraged și delicios) – Se prepară din 200g unt, 150g zahăr pudră, 300g făină și…
Ingrediente necesare:
- 200 g unt la temperatura camerei
- 150 g zahăr pudră
- Zeama și coaja de la 1 lămâie
- 2 ouă mari
- 300 g făină
- 10 g praf de copt
- 1 praf de sare
- 100 g zahăr pudră amestecat cu zeamă de lămâie – pentru decor
Mod de preparare:
Mixăm untul până obținem o consistență cremoasă. Adăugăm zahărul pudră și mixăm timp de 5-7 minute. încorporăm și coaja rasă și zeama de lămâie după care încorporăm și câte un ou, mixând până la omogenizare după fiecare. La final încorporăm și 1 praf de sare și făina cernută împreună cu praful de copt.
Transferăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și uniformizăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute. După coacere, ungem pandișpanul cu glazură.
Pentru glazură, cernem zahărul pudră într-un bol, adăugăm zeamă de lămâie și omogenizăm. Ungem pandișpanul cu glazura și îl lăsăm să se răcorească pentru 30 de minute înainte de a-l servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!