Rețete cu imagini, explicate în detaliu – 3 rețete rapide și aromate cu dovleac – Rețete simple și ușoare – Sigur o să vă placă, merită probate!
Plăcintă cu dovleac
Ingrediente necesare:
- 300 g dovleac
- 250 ml chefir
- 270 g griș
- 10 g praf de copt
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Dăm dovleacul prin răzătoarea mică. Îl punem într-un bol, adăugăm chefirul și omogenizăm. Adăugăm și zahărul, grișul, praful de copt și amestecăm bine. Ungem cu unt o tavă, transferăm compoziția în ea și uniformizăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 45 de minute.
Dovleac prăjit
Ingrediente necesare:
- 500 g dovleac
- 200 g smântână
- Mărar tocat mărunt
- 2-3 căței usturoi
- Sare, piper, boia
Mod de preparare:
Tăiem dovleacul în cubulețe. Prăjim cubulețele în ulei încins, aproximativ 5-7 minute. între timp, amestecăm smântâna cu mărarul, usturoiul pisat și condimentele. Sărăm cubulețele de dovleac din tigaie, turnăm sosul și amestecăm. Prăjim totul împreună pentru câteva minute.
Clătite de dovleac
Ingrediente necesare:
- 250 g dovleac
- 150 g mere
- 2 linguri zahăr tos
- Zahăr vanilat după gust
- 2 linguri smântână
- 3-4 linguri făină
- 1 ou
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Dăm dovleacul prin răzătoarea mică și merele prin răzătoarea mare. Punem aceste două ingrediente într-un bol și adăugăm și zahărul, vanilia, smântâna și omogenizăm. Adăugăm și făina, sarea și oul. Omogenizăm foarte bine după care prăjim clătitele pe o tigaie încinsă unsă cu un pic de ulei.
Savurați cu poftă! Poftă bună!