Tort trio de ciocolată – Se prepară din 255g biscuiți Oreo, 600g iaurt, 900 ml frișcă lichidă și…
Ingrediente necesare pentru blat (tavă de tort de 22 cm):
- 255 g biscuiți Oreo
- 90 g unt
Ingrediente necesare pentru stratul cu ciocolată neagră:
- 150 g ciocolată neagră și 100 ml frișcă lichidă
- 200 g iaurt
- 200 ml frișcă lichidă
- 80 g zahăr
- 8 g gelatină și 50 ml apă
Ingrediente necesare pentru stratul cu ciocolată cu lapte:
- 150 g ciocolată cu lapte și 100 ml frișcă lichidă
- 200 g iaurt
- 200 ml frișcă lichidă
- 80 g zahăr
- 8 g gelatină și 50 ml apă
Ingrediente necesare pentru stratul cu ciocolată albă:
- 150 g ciocolată albă și 100 ml frișcă lichidă
- 200 g iaurt
- 200 ml frișcă lichidă
- 80 g zahăr
- 8 g gelatină și 50 ml apă
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit. Transferăm compoziția în tavă și formăm un blat uniform.
Pentru stratul cu ciocolată neagră, punem bucățelele de ciocolată într-un bol. Adăugăm și frișca lichidă fierbinte și amestecăm până la omogenizare. Încorporăm și iaurtul și, la final, frișca bătută spumă tare împreună cu zahărul. Topim gelatina în apa fierbinte, adăugăm câteva linguri din cremă, omogenizăm și turnăm înapoi în cremă. Amestecăm foarte bine și turnăm crema peste blatul din tavă. Dăm tortul la frigider pentru 90 de minute.
Pentru stratul cu ciocolată cu lapte, punem bucățelele de ciocolată într-un bol. Adăugăm și frișca lichidă fierbinte și amestecăm până la omogenizare. Încorporăm și iaurtul și, la final, frișca bătută spumă tare împreună cu zahărul. Topim gelatina în apa fierbinte, adăugăm câteva linguri din cremă, omogenizăm și turnăm înapoi în cremă. Amestecăm foarte bine și turnăm crema în tavă. Dăm tava la frigider pentru 90 de minute.
Pentru stratul cu ciocolată albă, punem bucățelele de ciocolată într-un bol. Adăugăm și frișca lichidă fierbinte și amestecăm până la omogenizare. Încorporăm și iaurtul și, la final, frișca bătută spumă tare împreună cu zahărul. Topim gelatina în apa fierbinte, adăugăm câteva linguri din cremă, omogenizăm și turnăm înapoi în cremă. Amestecăm foarte bine și turnăm crema în tavă. Dăm tortul la frigider peste noapte sau pentru minim 6 ore.
Ulterior, decorăm cu ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!