Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 7 linguri făină
- esență de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente pentru cremă:
- 3 gălbenușuri
- 400 ml lapte
- 130 g zahăr
- esență de vanilie
- 4 linguri făină
- 180 g unt
Ingrediente spumă de ness:
- 3 albușuri
- 3 linguri zahăr
- 3 lingurițe ness
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
1. Pentru blat, batem albușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul, gălbenușurile, uleiul, esența de vanilie și amestecăm foarte bine. Treptat, adăugăm făina, praful de copt și mixăm până la omogenizare. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.
2. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, făina, laptele. Amestecăm bine și punem compoziția la fiert, pe foc mic. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și adăugăm esența de vanilie și untul.
3. Pentru spuma de ness, batem albușurile spumă. Adăugăm 3 linguri de zahăr, ness-ul, zahăr caramelizat și amestecăm bine.
4. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem blatul în 2 foi subțiri. Tapetăm prima foaie cu jumătate din cantitatea de spumă, pe deasupra adăugăm crema, acoperim cu al 2-lea blat iar la final tapetăm cu spuma rămasă.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!