Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas – Marinadă deosebită pentru pulpe (copănele) – Se prepară din 3 linguri sos de soia, 80 ml ulei, 6 căței de usturoi, 1 linguriță miere și…
Ingrediente necesare:
- 20 copănele de pui sau alte părți de pui
- Sare și piper după gust
- 1 lingură cu vârf boia de ardei dulce
- 3 linguri sos de soia
- 1 linguriță cu vârf miere
- 80 ml ulei
- 1 lingură ulei de susan
- 6 căței mari de usturoi
Mod de preparare:
Spălăm și uscăm copănelele și realizăm câte 2 secțiuni transversale și adânci până la os pe fiecare dintre ele. Le punem într-un bol, adăugăm sare, piper, boia, sos de soia, miere, ulei, ulei de susan, usturoi pisat și amestecăm cu mâinile, răspândind condimentele și uleiurile pe toate copănelele.
Le lăsăm la marinat timp de 30 de minute după care transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava șa cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute. Ulterior, scoatem tava din cuptor și ungem copănelele cu marinada rămasă în bol. Dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 7-10 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!