Rețetă pas cu pas, în imagini – Scovergi italiene – Rețetă italiană, simplă și delicioasă
Ingrediente necesare:
- 5 ouă
- 100 g zahăr sau după gust
- 50 ml lapte
- 25 ml ulei
- 25 ml lichior sau vodcă
- Zeama de la 1 lămâie
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 praf de sare
- 8 g zahăr vanilat
- 550-570 g făină
- 5 g bicarbonat de sodiu
- Zahăr pudră pentru decor
- Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Batem ouăle și zahărul cu un tel, până zahărul se dizolvă complet. Adăugăm uleiul, lichiorul, laptele, zeama de lămâie și amestecăm bine. adăugăm și sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie și amestecăm din nou. Treptat încorporăm și făina cernută și bicarbonatul: la început amestecăm cu lingura după care frământăm timp de câteva minute, până obținem un aluat omogen, moale și nelipicios.
Modelăm aluatul astfel obținut într-o bilă și îl transferăm pe suprafața de lucru presărată cu făină. Îl acoperim cu un bol și îl lăsăm să se odihnească timp de 30 de minute. Ulterior, împărțim aluatul în 2 și modelăm 2 bile. Cât timp lucrăm cu prima bilă, acoperim cealaltă bilă cu bolul.
Pe suprafața de lucru presărată cu făină, întindem aluatul într-un blat dreptunghiular, gros de 3-4mm. Tăiem în fâșii lungi, late de 6-7 cm după care tăiem fâșiile în jumătăți transversale. Vom obține 10 dreptunghiuri.
Tăiem marginile lungi cu un cuțit sau cu o formă mică triunghiulară astfel încât să obținem aspectul din imaginea de mai jos.
Îndoim dreptunghiul în jumătate, pe lungime și presăm ușor cu degetul marginea netedă. Formăm un inel. Procedăm la fel și cu cealaltă bilă de aluat.
Prăjim în baie de ulei încins, pe foc mediu, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le lăsăm să se răcească un pic după care le pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!