Caserolă din dovlecei și carne tocată, gata în 5 minute
Ingrediente necesare:
300 g carne tocată
1 ceapă
1 dovlecel
2 ouă
3 roșii
100 g cașcaval ras
100 g smântână
sare și piper, după gust
2 linguri pastă de roșii
ulei
Mod de preparare:
Încingem puțin ulei într-o tigaie și începem să prăjim carnea tocată.
Potrivim carnea cu sare și pier, după gust, apoi adăugăm și ceapa tocată mărunt.
Amestecăm, punem pasta de roșii și acoperim tigaia cu un capac.
Continuăm să gătim carnea la foc mic, până e gata.
Spălăm foarte bine dovlecelul, îl curățăm de coajă și semințe, apoi îl dăm prin răzătoare.
Scurgem de apă, apoi punem jumătate din cantitatea de dovlecel ras într-un vas termorezistent uns cu ulei. Uniformizăm, apoi întindem uniform și carnea.
Punem și cantitatea rămasă de dovlecel ras, potrivim de sare, aranjăm rondele de roșii pe stratul de dovlecel.
Separat, batem ouăle, apoi le amestecăm cu smântâna și sare.
Turnăm amestecul peste rondele de roșii din tavă, apoi presărăm tot cu cașcaval ras.
Băgăm tava la cuptor, la 200 de grade Celsius și coacem timp de 25-30 de minute, depinde și de cuptor
Să o savurați cu poftă! Poftă mare!