Langoș din aluat cu cartofi – Se prepară din 500g făină, 200g cartofi, 150 ml lapte și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 200 g cartofi fierți
- 150 ml apă călduță
- 30 g drojdie proaspătă
- 150 ml lapte
- 1 lingură zahăr tos
- 1 linguriță sare
Alte ingrediente necesare:
- Ulei pentru prăjit
- Ketchup, cașcaval ras, usturoi pentru servit
Mod de preparare:
Amestecăm laptele cald cu drojdia, zahărul, 1 lingură de făină și punem deoparte pentru 10-15 minute.
Dăm cartofii fierți prin răzătoarea mică și îi punem într-un bol. Adăugăm și făina, sarea, drojdia, apa și frământăm un aluat neted și omogen.
Punem aluatul într-un bol curat, presărăm un pic de făină deasupra și acoperim bolul cu un prosop de bucătărie. Punem bolul la loc cald și lăsăm aluatul la dospit timp de 1 oră.
Ulterior, împărțim aluatul în 12 părți egale și formăm 12 bile pe care le lăsăm deoparte pentru 10 minute. Formăm plăcintele cu mâna și coacem în ulei încins până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!