Ketchup dens și aromat, cu gust intens – Ketchup de casă
Ingrediente necesare:
- Roșii
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță boabe de piper negru
- 2 lingurițe sare gemă
- 1 linguriță ienibahar
- 5 cuișoare
- 1 linguriță cuișoare
Mod de preparare:
Trecem roșiile prin storcătorul de fructe și turnăm compoziția într-o cratiță cu fundul gros. Punem cratița pe foc și fierbem timp de 1 oră, amestecând des.
După 1 oră, luăm cratița de pe foc și lăsăm compoziția să se răcească complet. Ulterior, punem înapoi pe foc și fierbem pentru încă 1 oră. Repetăm procedeul din nou.
Notă: timpul de fierbere și densitatea sosului se poate modifica după gust.
Pe o bucată de tifon punem piperul negru, ienibaharul, coriandrul și cuișoarele. Legăm tifonul și punem punguța în sos, cu 30 de minute înainte să fie gata. Tot acum adăugăm și sare și zahăr.
Sterilizăm borcanele și capacele. Umplem borcanele cu ketchup-ul fierbinte. Le închidem etanș, le întoarcem cu susul în jos și le lăsăm să se răcească complet.
Notă: din 4 kg de roșii am obținut aproximativ 1 L de ketchup.
Savurați cu poftă! Poftă bună!