Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Aperitiv „Ciupercuțe” – Gustos și savuros, original și aspectuos – Aperitiv ideal pentru masa de Sărbătoare
Ingrediente necesare:
- 3 ouă fierte tari
- 100 g cașcaval
- 150 g șuncă
- 10-12 roșii cherry
- 1-2 castraveți proaspeți
- Sare li piper
- 2 linguri maioneză
- Frunze de salată (pentru servire)
Mod de preparare:
Dăm ouăle fierte și cașcavalul prin răzătoarea mică și tăiem șunca în cubulețe foarte mici. Tăiem roșiile în jumătăți și îndepărtăm cu atenție locul unde a fost codița.
Tăiem castraveții rondele groase de 5-7 mm. Pentru un plus de aspect, putem folosi un cuțit cu lama ondulată.
Amestecăm ouăle cu șunca și cașcavalul, adăugăm maioneza și amestecăm din nou. Condimentăm cu sare și piper după gust și amestecăm.
Punem frunzele de salată pe platoul de servire și așezăm și feliile de castravete. Formăm mici biluțe din amestecăm de ouă. Modelăm biluțele în butoiașe care vor fi piciorușele ciupercilor. Le așezăm pe rondelele de castraveți.
Pe fiecare picioruș punem câte o jumătate de roșie și decorăm pălăriile cu puncte albe din maioneză.
Savurați cu poftă! Poftă bună!