Ingrediente necesare:
2 ouă
200 g miez de pâine
1 ceapă mare
500 g carne tocată
2 căței usturoi, sau după gust
1 legătură pătrunjel proaspăt
350 g cașcaval ras
Sare și piper, după gust
Ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Înmuiem miezul de pâine în puțină apă, apoi o zdrobim cu mâinile peste carnea tocată.
Adăugăm și usturoiul curățat și pisat, ouăle, ceapa curățată și tocată mărunt, pătrunjelul spălat și tocat mărunt; potrivim de sare și piper și amestecăm foarte bine compoziția.
Formăm apoi niște bile mai mărișoare cu o adâncitură în mijloc, apoi formăm și capace subțiri pentru fiecare.
Umplem adânciturile cu cașcaval ras, apoi acoperim cașcavalul cu capacele și strângem bine chiftelele să nu se scurgă cașcavalul în timpul prăjirii.
Modelăm și formăm chiftele cu mâinile ușor ude.
Dăm chiftelele prin făină, apoi le prăjim în baie de ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Scoatem chiftelele pe un prosop de hârtie.
Să le savurați cu poftă, alături de garnitura preferată!
Sursă: coolinarika.com/recept/sarski-pleskavici/