Ingrediente
1 caserola aripioare de pui
1 lingurita boia de ardei
fulgi de ardei iute
sare, piper
1 praf ghimbir
1 lingura ulei de masline
1 praf nucsoara
Cum se prepară?
Se scot aripioarele din caserola, se trec prin jet de apa rece, dupa care se sterg cu servetelul.
Se prepara marinata prin amestecarea uleiului de masline cu mirodeniile de mai sus.
Se repartizeaza marinada pe aripioare si se maseaza bine carnea, ca sa fie patrunsa uniform.
Se inchid aripioarele intr-o punga autosigilanta (sau se infasoara vasul in folie alimentara) si se dau la frigider timp de 2-3 ore.
Se scot de la rece aripioarele marinate si se aseaza intr-un vas de yena.
Se introduce vasul in cuptorul preincalzit si se lasa la foc moderat (200 grade), intorcandu-se din cand in cand, pana cand se rumenesc frumos pe toate partile.
Se scot aripioarele pe un platou si se servesc calde, cu salata.
Poftă bună!