Rucola este o planta ambalata cu vitamine, minerale si antioxidanti. Este o alegere buna pentru un corp si o minte sanatoasa. Contine niveluri ridicate de acid folic si antioxidanti cum ar fi vitamina C, K si A, carotenoide, precum si multe alte minerale: potasiu, mangan, fier si calciu, toate acestea fiind elemente benefice si necesare.
Rucola contine substante fitochimice, care sunt benefice in prevenirea cancerului. Este, de asemenea, superioara altor specii datorita nevelului scazut de oxalati, substante chimice care inhiba absorbtia mineralelor in organism.
Rucola era considerata un afrodisiac de vechii egipteni si romani. Autori faimosi au scris despre beneficiile nutritive ale rucolei, declarand ca aceasta planta are abilitatea de a “trezi dorinta sexuala la oamenii pasivi.” Acum mii de ani, romanii au observat ca persoanele care consumau rucola mai frecvent se bucurau de o sanatate mai buna si erau mai activi sexual, probabil din cauza faptului ca rucola stimuleaza circulatia, blocheaza efectele toxice si are calitati stimulatoare, energizante.
Antioxidantii mentin un echilibru sanatos al reactiilor enzimatice in interiorul celulelor, in timp ce cauta in mod activ si distrug radicalii liberi care cauzeaza boala.
Vitamina K are un efect antiinflamator asupra corpului. Aceasta sporeste o activitate osteotropa in celule, ceea ce inseamna ca promoveaza formarea osoasa. Cei care sufera de osteoporoza pot vedea imbunatatiri, iar aceasta poate fi consumata si ca masura preventiva, asigurand sanatatea osoasa si rezistenta inainte ca efectele degenerarii osoasa sa devina serioase.
Degradarea treptata a cailor neuronale, gasita in conditii cum ar fi boala Alzheimer, poate fi incetinita de o crestere a consumului de vitamina K. Consumul regulat de rucola a fost demonstrat ca fiind o metoda preventiva a unor astfel de boli.
Asocierea dintre cancer si alimentatie este mai presus de orice indoiala, iar o dieta sanatoasa alcatuita din legume crucifere, denumite si “ucigase de carcinogeni”, furnizeaza niveluri ridicate de antioxidanti diferiti care accelereaza eliminarea toxinelor din corp. De fapt, una dintre recomandarile de baza pentru prevenirea cancerului pe care le ofera Societatea Americana de Cancer este un consum regulat de legume crucifere. Fitochimicalele gasite in cantitati mari inhiba activitatea celulelor canceroase. Studiile sugereaza ca acesti compusi ajuta la combaterea cancerului de prostata, de san, de col uterin, de colon si ovarian.
Pentru viitoarele mame, rucola este o alegere minunata. Folatele continute s-au dovedit a reduce aparitia diferitelor probleme la nou-nascuti.
Un alt beneficiu al rucolei este prezenta vitaminelor complexe B care promoveaza metabolismul. Contine opt vitamine din complexul B, care ajuta la diferite procese celulare, inclusiv productia de energie, sinteza grasimilor, productia de globule rosii si multe alte procese vitale pentru sanatatea celulara si metabolica.
Carotenoizii, pigmenti naturali care au fost mult timp faimosi pentru imbunatatirea vederii, incetinesc procesul de degenerare maculara.
Sursă articol: naturavindecatoare.ro