Ingrediente:

  • 250 ml smântână
  • 250 g unt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • făină

Ingrediente pentru umplutură:

  • miez de nucă
  • zahăr
  • semințe de mac

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, turnăm făina într-un bol. Adăugăm untul moale și amestecăm bine.

2. Adăugăm bicarbonatul, smântâna și amestecăm bine până la omogenizare. Punem aluatul la frigider pentru 30 de minute.

3. Cu ajutorul unui blender, mărunțim miezul de nucă. Adăugăm zahărul, semințele de mac și amestecăm bine.

4. Întindem aluatul într-o foaie subțire, pe care o tăiem triunghiuri. Repartizăm umplutura și formăm cornulețe. Le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.