Cornuri cu miez pufos și coajă crocantă – Cornuri de casă
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 10 g sare
- 20 g drojdie
- 1 linguriță zahăr
- 50 g smântână
- 200 ml lapte
- 100 ml apă
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea și amestecăm. Sfărâmăm drojdia în bol (nu-l amestecăm cu lapte), adăugăm și restul ingredientelor și frământăm până obținem un aluat moale și omogen.
Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și punem la loc cald, la dospit. După dospire, frământăm un pic aluatul după care îl împărțim în 8-10 părți din care formăm biluțe.
Ungem biluțele cu un pic de ulei. Luăm prima bucată de aluat și întindem într-un triunghi subțire. Rulăm strâns, începând cu marginea mai mare. Formăm cornurile și le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Le lăsăm la dospit în tavă, pentru încă 30-45 minute.
Ulterior, stropim generos cornurile cu apă după care le dăm la cuptorul preîncălzit la 220 de grade, pentru 22-25 minute. După coacere, le stropim din nou cu apă și le punem la loc răcoros.
Savurați cu poftă! Poftă bună!