Foi pufoase și însiropate, umplute cu cremă fină de ciocolată – Prăjitură de casă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 100 g făină
- 20 g pudră de cacao
- 40 g lapte
- 20 g ulei
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 150 g ciocolată neagră
- 50 g ciocolată cu lapte
- 100 g lapte
- 400 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 40 g apă caldă
- 15 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru blat, punem ouăle împreună cu zahărul pe baie de aburi. Încălzim la 35 de grade, mixând continuu. Luăm de pe foc și mixăm până obținem o consistență cremoasă, după care încorporăm laptele și uleiul. Adăugăm și făina cernută și pudra de cacao cernută și omogenizăm.
Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute aproximativ.
Pentru cremă, punem bucățelele de ciocolată la topit, pe baie de aburi. Adăugăm laptele și amestecăm până la omogenizare. La final încorporăm și frișca lichidă și dăm crema la frigider. După ce se răcește bine, mixăm spumă tare.
Pentru sirop, dizolvăm zahărul în apa fierbinte.
Asamblare: tăiem blatul în două.
Punem primul blat pe o tavă și îl ungem cu sirop. Ungem cu un sfert din cremă, acoperim cu celălalt blat, întindem jumătate din crema rămasă deasupra. Acoperim marginile cu crema rămasă.
Dăm prăjitura la frigider pentru 30 de minute, după care putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!