Gustoase și suculente, se prepară simplu și rapid – Șuberece de dovlecei, cu carne tocată
Ingrediente necesare:
- 600 g dovlecei
- 1 ou
- 50 g lapte
- 100-120 g făină aproximativ
- 1 linguriță sare + un sfert linguriță sare
- 1 legătură mică ceapă verde (partea verde în aluat)
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 250 g carne de vită
- 50 g apă
- Sare și piper după gust
- Ceapă verde (partea albă)
Mod de preparare:
Trecem dovleceii fragezi prin răzătoarea mare. Adăugăm 1 linguriță de sare, amestecăm bine și lăsăm deoparte pentru un timp, cât să lase zeamă. Trecem carnea prin mașina de tocat și o amestecăm cu ceapa tocată mărunt, apa, sarea și piperul.
Notă: dacă folosiți carne tocată din comerț, nu este nevoie să adăugați apă.
Ne întoarcem la dovlecei: îi stoarcem bine de zeamă și îi amestecăm cu cozile tocate de ceapă verde, ou, lapte și făină. Gustăm și potrivim de sare dacă este necesar.
Într-o tigaie fierbinte unsă cu un pic de ulei repartizăm 1 /5 din cantitatea de aluat și formăm o lipie rotundă. Adăugăm și 1/ 5 din umplutură, pe jumătate de lipie, și o acoperim cu cealaltă jumătate.
Aplatizăm cu spatula și prăjim la foc mediu, câte 3 minute pe fiecare parte.
Savurați cu poftă, alături de sosul preferat. Poftă bună!