Piept de pui suculent, umplut cu omletă cu mazăre, porumb și ardei – Rețetă deosebită – Ruladă de pui la cuptor
Ingrediente necesare:
- 700 g piept de pui
- Sare și piper după gust
- 3 căței usturoi
- 20 g ardei gras
- 20 g mazăre verde
- 20 g porumb din conservă
- 2 ouă
- 100 g cașcaval (aproximativ 10 felii)
Ingrediente necesare pentru uns:
- 1 linguriță miere
- Jumătate linguriță muștar
- 1 linguriță sos de soia
Mod de preparare:
Tăiem pieptul de pui pe lungime, în așa fel încât să obținem 2 bucăți cât mai late. Acoperim carnea cu o bucată de folie alimentară și o frăgezim pe ambele părți.
Presărăm sare și piper pe ambele părți. Frecăm carnea cu usturoi pisat după care o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm deoparte. Procedăm la fel și cu cealaltă bucată.
Împărțim ardeiul, mazărea și porumbul în jumătăți egale. Sărăm, amestecăm, adăugăm câte 1 ou în fiecare vas și amestecăm bine cu furculiță.
Ungem o tigaie fierbinte cu ulei și prăjim câte o clătită din fiecare porție.
Adăugăm câte o clătită pe bucățile de carne, păstrând un pic de spațiu pe una din margini. Adăugăm și câteva felii de cașcaval deasupra și rulăm. Procedăm la fel și cu carnea, omleta și cașcavalul rămas.
Opțional, înfășurăm ruladele n piele de pui: vor rămâne suculente și se vor rumeni mai bine. legăm ruladele strâns, folosind ață de bucătărie.
Tapetăm o formă de copt cu staniol și așezăm ruladele în ea. Amestecăm mierea cu muștarul și cu sosul de soia și ungem ruladele. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30-40 de minute.
Scoatem ruladele pe o farfurie, le lăsăm să se răcească complet, după care îndepărtăm ața și feliem.
Savurați cu poftă, alături de garnitura preferată. Poftă bună!