Rețetă rapidă, fără coacere – Cel mai delicios și aromat Cheesecake cu căpșuni
Ingrediente necesare pentru blat:
- 150 g biscuiți
- 90 g unt
- 1 lingură zeamă de portocale
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g brânză de vaci moale sau mascarpone
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- 80 g zahăr pudră
- 300 ml frișcă lichidă
- 1 plic gelatină pudră
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 200 g căpșuni
- 40 g zahăr pudră
- 200 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit și cu zeama de portocală. Transferăm compoziția în tava (24 cm diametru) tapetată cu hârtie de copt și formăm un blat uniform.
Pentru cremă, mixăm brânza împreună cu vanilia, zahărul pudră și cel vanilat. Încorporăm și 300 ml de frișcă bătută spumă tare.
Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Adăugăm în ea un pic din compoziția de brânză, amestecăm bine după care punem totul înapoi peste brânză și omogenizăm.
Întindem jumătate din cremă pe blatul din tavă. Mixăm căpșunile până obținem un piure. Adăugăm 40 g zahăr pudră și zeama de lămâie și amestecăm bine. adăugăm și crema rămasă și omogenizăm.
Întindem peste stratul de cremă din tavă și dăm tortul la frigider pentru câteva ore. Ulterior, mixăm 200 ml frișcă spumă tare și o întindem peste stratul superior.
Decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!