Ingrediente necesare:
2 cepe
2 linguri smântână (sau iaurt)
2 linguri maioneză
2 căței usturoi
2 linguri ulei
200 g cașcaval ras
700 g piept de pui
sare, piper și mărar, după gust
jumătate linguriță boia
Mod de preparare:
Începem cu sosul: într-un bol mediu, amestecăm 100 g de cașcaval ras cu smântână, maioneză, usturoi pisat, mărar spălat și tocat mărunt. Potrivim de boia și piper și mai amestecăm o dată.
Tăiem carnea în felii de jumătate cm, tăiem în rondele ceapa curățată ( o putem căli puțin în ulei, dacă dorim să fie mai moale ).
Ungem cu ulei o tavă termorezistentă, așezăm feliile de carne cât mai dens. Punem sare și piper peste carne, apoi o acoperim cu un strat generos și uniform de sos.
Punem și rondelele de ceapă, presărăm cu sare și piper. Continuăm să alternăm straturile până se termină ingredientele, apoi acoperim tot cu cașcavalul ras rămas.
Băgăm tava la cuptor, la 190 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute, aproximativ; depinde de fiecare cuptor.
Decorăm cu pătrunjel proaspăt tocat și servim această caserolă consistentă cu legume sau cu garnitura preferată!
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!