În sezonul fructelor, profitați din plin și pregătiți cât mai multe tipuri de chec cu fructe proaspete, iar în sezonul rece, puteți folosi fructe congelate sau din compot, bine scurse de suc…
Ingrediente necesare:
- 200 g făină
- 50 g zahăr
- 250 g caise
- 100 g unt
- 3 ouă
- 100 g ciocolată albă
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 linguri gem de caise
Mod de preparare:
Topim untul într-un bol, pe baie de aburi. Adăugăm ciocolata, amestecăm până la omogenizare după care lăsăm compoziția deoparte, să se răcească un pic.
Într-un bol separat, mixăm ouăle împreună cu un praf de sare și cu zahărul, după care adăugăm și compoziția de ciocolată. Amestecăm făina cu praful de copt și încorporăm acest amestec în cel de ouă. Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă de 20*30 cm tapetată cu hârtie de copt.
Spălăm bine caisele, îndepărtăm sâmburii și le tăiem în jumătate. Așezăm jumătățile de caise peste aluatul din tavă și le ungem cu gem.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 30-35 de minute.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!