Chec Marmorat – Cel mai fraged chec marmorat, cu budincă de căpșuni

Soțului meu nu prea îi plac checurile, zice că sunt cam uscate… Astfel, a trebuit să-mi fac propria rețetă de chec, care să fie și pe placul lui… Cred că am nimerit-o, i-a plăcut rețeta de azi…

Ingrediente

  • 2 ouă întregi
  • 150g zahăr
  • 100g unt topit
  • 2 linguri de ulei
  • 200 ml lapte
  • 250g făină
  • 2 linguri de cacao
  • o budincă de căpșuni
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Ouăle, împreună cu zahărul, se amestecă bine până se albesc (folosiți mixerul). Se adaugă apoi uleiul, untul călduț și se amestecă ușor… În continuare, se adaugă alternând laptele și făina (cu praful de copt)…

Se împarte compoziția în două – într-o parte am pus praful de budincă, bucățele de rahat, puțină coajă de portocală și am amestecat ușor, cu o lingură de lemn…

În cealaltă parte am pus cacao, nuca tăiată mărunt și ciocolata-n bucățele mici…

Am pus în tava de chec (tapetată) compoziția cu cacao și apoi cea cu budincă, am dat cu un bețișor prin ea puțin, ca să se intercaleze, apoi am dat la cuptor…

Are aromă de ciocolată și aromă de căpșuni, de la budincă…

Fraged și delicios! Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.