Ingrediente pentru aluat:
- 400g faina
- 100g unt topit
- 100g zahar
- 1 ou si 1 galbenus
- 130 ml lapte cald
- 1/2 cub de drojdie
- coaja rasa de lamaie
- un varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Se framanta aluatul si se lasa la crescut.
Se poate face un singur cozonac, mai mare, sau doi mai mici, cum am facut eu…
Pentru umplutura, am pus 100g nuca amestecata cu zahar pudra (dupa gust), cu o lingurita de cacao si albusul de la 1 ou (cel ramas de la aluat, de la galbenus). Se imparte aluatul si se pune pe o foaie umplutura de nuca… pentru fiica-mea 🙂
… si pentru sotul, cu mac… in acest fel, i-am impacat pe amandoi…
am dat prin rasnita 50g mac, am amestecat cu 2 linguri de zahar si am fiert in putin lapte…
Se pune cozonacul intr-o tava mai ingusta si se lasa inca 20 minute la crescut… apoi, se unge cu ou si se da la cuptor, 60 minute la foc mic…
In cuptor pun intotdeauna o oala mica cu apa, aburul face coaja moale si subtire…
Ia uitati ce rumeni s-au facut… daca apuca si a doua zi, sa stiti ca raman la fel de moi…
Savurati cu drag! Pofta buna!
Rețeta aparține dnei. Liliana Botescu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal