Miez moale, crustă crocantă și dulce – Covrigei de casă, din aluat cu brânză dulce
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 200 g brânză dulce de vaci
- 1 lingură smântână fermentată
- 300-350 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 3 linguri zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 2 linguri ulei
- Un sfert linguriță sare
- 2 ouă
Ingrediente necesare pentru topping:
- 2 linguri zahăr
- 8 linguri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem brânza dulce într-un bol. Adăugăm și smântâna și amestecăm bine. încorporăm zahărul tos și cel vanilat, sarea, ouăle, uleiul. Opțional, putem mixa compoziția cu blenderul vertical.
Treptat încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt. începem să amestecăm cu lingura după care frământăm cu mâna, transferând aluatul pe suprafața de lucru. Frământăm până obținem un aluat nelipicios, maleabil, elastic și moale.
Împărțim aluatul astfel obținut în biluțe de câte 50g. Vom obținem aproximativ 16 biluțe. Întindem fiecare biluță într-un bastonaș subțire și lung. Rulăm ambele capete spre interior, sub formă de spirală. Lipim ușor spiralele: pe partea inferioară, în mijloc.
Pentru topping, amestecăm cele două ingrediente.
Trecem partea superioară a fiecărui covrig prin amestecul de zahăr după care îi punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsăm suficient spațiu între covrigei. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 20-25 minute.
După coacere, îi lăsăm să se răcească un pic după care îi putem servi. Merg perfect cu o cană de ceai, cafea sau lapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!