Ingrediente necesare:
1 lipie
1 lingură zahăr
2 linguri smântână
jumătate linguriță scorțișoară
180 g cremă de brânză
30 g miez de nucă fărâmițată
3 mere
1 ou
Pentru decor: miere, după gust
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spălăm, curățăm și dăm prin răzătoarea mare merele, apoi amestecăm cu zahăr și scorțișoară.
Într-un bol separat, amestecăm smântâna și crema de brânză.
Ungem generos lipia cu crema de brânză amestecată cu smântâna, lăsând o margine de 3 cm liberă.
Răspândim uniform merele rase, presărăm cu miezul de nucă și rulăm.
Ungem marginea liberă cu oul bătut, apoi lipim.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, transferăm rulada pe ea.
Ungem rulada cu ou, apoi coacem timp de 15-20 minute, depinde și de cuptor.
Decorăm cu miere și servim.
Poftă bună!