Rețetă de nota 10 – Lasagna cu vinete și mozzarella – Rețetă simplă și gustoasă, pas cu pas, cu imagini
Ingrediente necesare:
- 2 vinete
- Ulei de măsline
- Sare
- Ierburi italiene
- 60 g mozzarella
- 40 g parmezan
- 230 g ricotta
- Jumătate linguriță sare și piper
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 căței usturoi
- Busuioc
- Pătrunjel
- Sos marinara
- Mozzarella
Mod de preparare:
Tăiem vinetele în felii lungi pe care le punem pe o tavă unsă cu ulei de măsline. Le condimentăm cu sare și ierburile italiene și le ungem cu ulei de măsline. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20 de minute.
Într-un bol, amestecăm 60 g mozzarella rasă cu 40 g parmezan, 230 g ricotta, sare, piper, 2 linguri ulei de măsline și usturoiul pisat. Adăugăm și pătrunjelul și busuiocul.
Stropim o tavă yena cu ulei de măsline și punem un strat de sos marinara în ea. Asamblăm mâncărica: un strat de vinete, un strat din amestecul de brânză și verdeață, un strat de sos marinara, un strat de vinete, un strat din amestecul de brânză și verdeață, un strat de sos, un strat de vinete. Repetăm straturile din nou după care presărăm mozzarella rasă deasupra.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!