Nu este întotdeauna necesar să recurgeți la pastile de la primele simptome ale unei afecțiuni, uneori puteți să le înlocuiți cu fructe uscate. Iată 6 fructe uscate care pot înlocui pastilele:
Smochine uscate
După răceală adesea rămânem cu o tuse seacă care este foarte dificil de tratat. Experții recomandă tratarea tusei seci cu smochine uscate deoarece aceste fructe ajută în ameliorarea tusei debilitante, cresc nivelul de fier din sânge, având chiar mai mult fier decât merele. De asemenea, proprietățile diuretice ale smochinelor au efect benefic asupra rinichilor iar iodul, calciul, fosforul, manganul, bromul, sulful și vitaminele A, C, B1 și B2 ajută esofagul să funcționeze mai bine. Smochinele sunt importante și pentru sistemul cardiovascular în caz de insuficiență venoasă întrucât reduc coagulare sângelui, previn dezvoltarea hipertensiunii și calmează bătăile inimii prea frecvente.
Caise uscate
Caisele uscate au un efect benefic asupra sistemului circulator. Substanțele conținute dilată și curăță vasele de sânge. Magneziul, de exemplu, ameliorează spasmele pereților vaselor de sânge. Caisele uscate îmbunătățesc starea întregului organism iar o bună circulație a sângelui face minuni pentru sănătate: starea rinichilor și a inimii se îmbunătățesc, la fel și capacitatea creierului și memoria. Experții spun că „Actori, studenți, toți cei care au nevoie să-și amintească o cantitate mare de informații, vă sfătuim să mâncați zilnic minim 50 de grame de caise uscate”.
Stafide
Datorită compoziției lor, stafidele ajută foarte mult la calmarea nervilor. Potrivit experților, sunt un remediu excelent pentru iritabilitate dar avertizează că persoanele care sunt predispuse la creșterea în greutate să consume stafide cu moderare deoarece au un conținut ridicat de zahăr. Deși conțin mult zahăr, au și multe substanțe utile. Potasiul, de exemplu, este capabil să prelungească tinerea corpului. Experții explică: „Conținutul ridicat de potasiu activează regenerarea țesuturilor și întărește sistemul cardiovascular. Stafidele sunt o minune și pentru persoanele care suferă de anemie.
Prune uscate
Prunele uscate sunt bogate în acizi organici, fibre și oligoelemente utile. Îmbunătățesc metabolismul, funcția intestinului și normalizează și tensiunea arterială. În plus, sunt bune și pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.
Ananas uscat
Ananasul își păstrează proprietățile utile chiar și în formă uscată și ajută la menținerea tonusului, la depășirea excesului de greutate și prelungește tinerețea organismului. Toate aceste lucruri sunt grație cuprului și potasiului din compoziția sa. Bromelaina, o substanță rară conținută de ananas, este un complex de enzime vegetale care reglează digestia și combate inflamațiilor.
Cireșe uscate
Întrucât elimină substanțele chimice din corp, cireșele cor aduce cele mai multe beneficii locuitorilor din oraș. Cantitatea mare de pectină din cireșele uscate ajută la adunarea substanțelor chimice nocive și la îndepărtarea lor din corp fără a intra în fluxul sanguin. De asemenea, cireșele uscate sunt excelente antiseptice și expectorante. „Pentru cei care suferă de convulsii, este util să mănânce cireșe în mod regulat deoarece au o combinație benefică de oligoelemente precum potasiu, acizi organici, magneziu și vitaminele A, C și PP.” – explică experții.